2012 m. kovo 13 d.

Savaitgalio pica

  Kartais juk galima pasilepinti... o ypač savaitgaliais, kai nereikia niekur skubėti, sukimasis virtuvėje yra pats maloniausias :)

  Reikės:
   350 g kvietinių miltų (galima įdėti ir rupaus malimo)
   50 ml alyvuogių aliejaus
   150 ml natūralaus naminio jogurto (kambario temperatūros)
   50-70 ml vandens
   nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
   žiupsnis druskos
   ciberžolės
    pievagrybiai baklažano riekelės
   2 dideli pomidorai
   juodosios alyvuogės
   sūrio "Džiugas"
   pomidorų pasta
   mocarelos sūrio
   keletas mažų marinuotų agurkėlių
   džiovinto raudonėlio, baziliko, žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
 
  Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, ciberžole, druska ir aliejumi. Aliejų pirštais įtrinkite į miltus, kad riebalai tolygiai pasiskirstytų. Įpylus jogurtą ir vandenį tešlą minkyti (mažiausiai 5 minutes). Tešlą atidėkite pusvalandžiui (aš įdedu į polietileninį maišelį).
  Baklažaną supjaustome plonomis riekutėmis ir apkepame įkaitintame aliejuje, kol suminkštėja. Pabarstome druska. Smulkia burokine tarka sutarkuokite fermentinį bei "Džiugo" sūrius. Alyvuoges supjaustyti pusiau. Pomidorus supjaustyti riekelėmis.
  Orkaitę įkaitinkite iki 180oC. Iškočioju picos pagrindą (padalinus tešlą į dvi dalis išeina dvi picos apie 28 cm skersmens). Subadome picos padą  šakute, ištepame plonu pomidorų pastos sluoksniu ir sudedame visus ingridientus bei apibarstome prieskoniais.
Idedame į orkaitę ~15 min kepti.
  Mocarelą supjaustyti plonos riekelėm ir likus picai kepti vos 1-2 minutes, išdėlioti ant picos.
 Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą