2012 m. kovo 16 d.

Falafeliai

  "Falafel" gaminami iš mirkytų avinžirnių, sumaltų su prieskoniais į tirštą košę, iš kurios formuojami apvalios formos rutuliukai ir gruzdinami karštame aliejuje. Pirmą kartą šio užkandžio paragavau Vilniaus senamiesčio kavinėje "Balti drambliai", o vėliau pradėjau gaminti ir namuose. Skanūs, traškūs, net nežinau su kuo galima būtų palyginti jų skonį...tiesiog reikia paragauti :)

Reikės: 
200 g avinžirnių, užmerktų iš vakaro šaltame vandenyje,
petražolių ar kitų susmulkintų žalumynų,
½ a.š. asafetidos,
a.š. maltos kalendros,
a.š. malto kmyninio kumino,
„ant peilio galo" aštriosios paprikos miltelių,
¼ a.š. maltų juodųjų pipirų,
nubraukto a.š. kepimo miltelių,
1,5 a.š. druskos,
augalinio aliejaus gruzdinimui.


  Išmirkusius avinžirnius perplauti vandeniu ir sudėti į virtuvinį kombainą su peiliais (elektrinę daržovių kapoklę arba elektrinę mėsmalę). Sudėti žalumynus, prieskonius, druską ir kepimo miltelius. Sukapoti viską iki tirštos vienalytės košės. Formuoti kamuoliukus ir dėti į gilioje keptuvėje įkaitintus riebalus. Kepti ir vartyti, kol stipriai apskrus. Iškepusius išgriebti ir padėti ant popierinio rankšluosčio ar servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius.

Receptą radau www.jogosmityba.lt ir truputį pakeičiau pagal save :)
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą