2012 m. kovo 16 d.

Naminė šviesi duonelė

  Vis pagalvoju apie duonos kepimą namuose, tačiau nepasiryžtu pasigaminti raugo. Todėl pirmasis bandymas- duonelė be raugo, o su mielėmis, kurią pasigaminti labai paprasta :)

Reikės:
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
250 ml šilto vandens
25 g mielių
1 arbatinis šaukštelis druskos
200 g kvietinių miltų
200 g ruginių miltų
4 valgomi šaukštai aliejaus
2 valgomi šaukštai linų sėmenų

Į dubenį supilti šiltą vandenį, jame ištirpinti cukrų ir subėrti trupintas mieles. Leisti mielėms ištirpti.
Į gautą skystį supilti aliejų, persijotus miltus sumaišytus su druska, linų sėmenis. Tešlą paminkyti apie 20 minučių ir nebelips prie rankų.
Išminkytą tešlą įdėti atgal į dubenį, uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti kilti, kad patrigubėtų.
Kepimo formą patepti riebalais. Pakilusią tešlą dar kartą paminkyti rankose.
Duonelę įdėti į skardą, viršų pabarstyti miltais. Palikti pakilti dvigubai.
Tešlai pakilus, įdėti į iki 220 įkaitintą orkaitę (gerai orkaitės dugne padėti dubenį su vandeniu).
Kepti 15 min, kol duonos viršus gražiai parus.
Tada sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių, duoną uždengti folija ir kepti dar 30 min.
Iškepusią duoną palikti ramiai valandėlę, o tada skanaus!
Receptą radau: www.mamosreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą