2012 m. kovo 14 d.

Kanti

  Tai indiškas skanėstas, įdarytas saldžiu karamelizuoto pieno ir graikinių riešutų įdaru, kuris pavergs kiekvieno "saldūno" širdį :) 


  Reikės:
100 g razinų,
100 g graikinių riešutų,
šaukštelio malto kardamono,
1 skardinės “Rududu” (viso 400 g),
350 g pirmos rūšies miltų,
5 šaukštų sviesto,
žiupsnelio druskos,
150 ml šalto vandens,
aliejaus pyragėlių gruzdinimui,
cukraus pudros apibarstymui.

  Tešlai skirtus miltus prasijokite į dubenį. Suberkite druską ir ištirpintą sviestą. Riebalus įtrinkite į miltus pirštais. Supilkite vandenį ir išminkykite tešlą. Tešlą minkykite 5-7 minutes, kol ji taps tąsi ir vienalytė. Tešlą įdėkite į polietileninį maišelį ir atidėkite kambario temperatūroje valandai, kad išbrinktų miltai.
  Graikinius riešutus stambiai sulaužykite ir lengvai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Virtą kondensuotą pieną sukrėskite į dubenį, supilkite nesaldintą kondensuotą pieną arba grietinėlę ir šakute arba elektriniu plaktuvu pertrinkite iki vienalytės masės. Suberkite graikinius riešutus, maltą kardamoną ir razinas. Gerai išmaišykite.
  Išbrinkusią tešlą perminkykite ir iškočiokite stora virve. Tešlos gabalėlius padalykite į 16 vienodų gumulėlių. Tešlos gumulėlius uždenkite drėgna pašluoste arba polietileno plėvele, kad neapdžiūtų. Imkite po vieną tešlos gumulėlį, perpjaukite pusiau ir iškočiokite du vienodus 10 cm skersmens dydžio blynelius. Ant vieno iš jų dėkite kupiną šaukštelį įdaro, uždenkite kitu blyneliu, kraštus gerai užspauskite ir supinkite virvele. Dėkite pyragėlių ruošinius į įkaitusius riebalus ir gruzdinkite, kol gardžiai apskrus. Apskrudusius išgriebkite ant grotelių arba popierinių servetėlių, kad nuvarvėtų arba susigertų riebalų perteklius. Dar karštus pabarstykite cukraus pudra.

Receptą radau: www.jogosmityba.lt
Skanaukite!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą