Tai indiškas skanėstas, įdarytas saldžiu karamelizuoto pieno ir graikinių riešutų įdaru, kuris pavergs kiekvieno "saldūno" širdį :)
Reikės:
100 g razinų,
100 g graikinių riešutų,
šaukštelio malto kardamono,
1 skardinės “Rududu” (viso 400 g),
100 g razinų,
100 g graikinių riešutų,
šaukštelio malto kardamono,
1 skardinės “Rududu” (viso 400 g),
350 g pirmos rūšies miltų,
5 šaukštų sviesto,
žiupsnelio druskos,
150 ml šalto vandens,
aliejaus pyragėlių gruzdinimui,
cukraus pudros apibarstymui.
5 šaukštų sviesto,
žiupsnelio druskos,
150 ml šalto vandens,
aliejaus pyragėlių gruzdinimui,
cukraus pudros apibarstymui.
Tešlai skirtus miltus prasijokite į dubenį.
Suberkite druską ir ištirpintą sviestą. Riebalus įtrinkite į
miltus pirštais. Supilkite vandenį ir išminkykite tešlą. Tešlą minkykite
5-7 minutes, kol ji taps tąsi ir vienalytė. Tešlą įdėkite į
polietileninį maišelį ir atidėkite kambario temperatūroje valandai, kad
išbrinktų miltai.
Graikinius riešutus stambiai sulaužykite ir lengvai
paskrudinkite
sausoje keptuvėje. Virtą kondensuotą pieną sukrėskite į dubenį,
supilkite nesaldintą kondensuotą pieną arba grietinėlę ir šakute arba
elektriniu plaktuvu pertrinkite iki vienalytės masės. Suberkite
graikinius riešutus, maltą kardamoną ir razinas. Gerai išmaišykite.
Išbrinkusią tešlą perminkykite ir iškočiokite stora virve. Tešlos
gabalėlius padalykite į 16 vienodų gumulėlių. Tešlos gumulėlius
uždenkite drėgna pašluoste arba polietileno plėvele, kad neapdžiūtų.
Imkite po vieną tešlos gumulėlį, perpjaukite pusiau ir iškočiokite du
vienodus 10 cm skersmens dydžio blynelius. Ant vieno iš jų dėkite kupiną
šaukštelį įdaro, uždenkite kitu blyneliu, kraštus gerai užspauskite ir
supinkite virvele. Dėkite pyragėlių ruošinius į įkaitusius riebalus ir
gruzdinkite, kol gardžiai apskrus. Apskrudusius išgriebkite ant grotelių
arba popierinių servetėlių, kad nuvarvėtų arba susigertų riebalų
perteklius. Dar karštus pabarstykite cukraus pudra.
Receptą radau: www.jogosmityba.lt
Skanaukite!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą