2012 m. kovo 30 d.

Natūralus naminis jogurtas...

  Natūralus, namie lengvai pasigaminamas jogurtas, Indijos virtuvėje dar vadinamas "lasis".
Pasigaminti labai paprasta, nebrangu, o skonių variacija gali būti labai plati, priklauso nuo mūsų fantazijos...:)
Taip pat jį naudoju kepiniams, dėti į tešlą. Šaldytuve išlieka šviežias net apie penkias dienas.

  Reikės:
natūralaus pieno (dažniausiai perku turguje, o jei tenka pirkti parduotuvėje, tada tinka pienas Dobilas),
natūralaus jogurto (be priedų, dažiklių, želatinos, skonių...)

  Dažniausiai darau iš 1 litro pieno ir naudoju mažą, 125g natūralaus pirktinio jogurto induką.

  Jogurtą  palaikykite kambario temperatūroje. 
  Pieną supilkitę į storasienį puodą ir pastatykite virti. Maišykite mentele, kad neprisviltų prie dugno ir neatsitraukite, kol pienas užvirs. Užvirusį pieną tuoj pat nukaiskite.
  Pieną ataušinkite iki 45oC, arba įmerkite mažąjį pirštelį: turėtumėte išlaikyti jį nesunkiai 10 sekundžių.
  Tada įmaišykite jogurtą. Tada puodą uždenkite ir pastatykite šiltai visai nakčiai (mažiausiai 8 valandoms), galite susukti į antklodę ar padėti į švelniai pašildytą orkaitę. Jei aplinkos temperatūra bus per šalta, jogurto bakterijos negalės daugintis ir jogurtas nepavyks. 
  Visą rūgimo laiką jogurto judinti negalima.
   Jei jogurtas per ilgai stovės kambario temperatūroje, jis taps labai rūgštus.
  Pagamintą jogurtą tuoj pat statykite į šaldytuvą.
  Prieš valgant išmaišykite, paskaninkite vaniliniu cukrumi, vaisiais, uogiene ar kas tik jums labiau prie širdies ir skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą