2012 m. kovo 30 d.

Morkų ir obuolių pyragas

  Dažnai spaudžiu morkų- obuolių sultis, o tarkiai dažniausiai būna išmetami... Bet vakar, iškepiau iš jų pyragą ir gavosi tikrai super! Net tiems, kuriems morkos nelabai prie širdies, jis tikrai patiks :) nes jų beveik nesijaučia... Pyragas ne per sausas, skanus, traškia plutele...mmm...
  Reikės:
keletos graikinių riešutų (galima dėti įvairių riešutų),
saujelės smulkintų džiovintų abrikosų, džiovintų slyvų ir razinų (galima dėti įvairius, kas jums skaniau),
2 stiklinės morkų- obuolių tarkių,
1 stiklinė aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
2 v.š. jogurto,
1 a.š. citrina nugesintos sodos,
~2/3 stiklinės aliejaus (aš naudojau alyvuogių, kiekį patikslinkite dar iš akies),
vanilinio cukraus,
 0,5 a.š. druskos,
~2/3 stiklinės cukraus,
pyrago viršų apibarsčiau ruduoju cukrumi.

  Kepiau ~45 min.

  Taip pat iš šios tešlos rankomis suformavau kelis rutuliukus ir iškepiau kartu su pyragu. Taip daug patogiau, jei tektų vaišinti svečius:)
  Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą