Traškūs, skanūs, puikiai tinkantys pasilepinti savaitgalio rytais:)
Nors pati retkarčiai ir darbo dienomis kepu, tačiau iš vakaro užsiminkau tešlą, įdedu ją į maišelį ir palieku iki ryto šaldytuve. O ryte belieka formuoti blynelius ir kepti, kol pakvips visi namai...
Puikiai tinka vegetarams, nes kepami be kiaušinių!
Reikės:
200g varškės,
~4 v.š. aukščiausios rūšies miltų,
1 v.š. sėlenėlių,
0,5 a.š. druskos,
1 a.š. cukraus,
0,5 a.š. cinamono,
0,5 a.š. kepimo miltelių.
Viską sumaišyti, išminkyti tešlą (~ 5 min).
Formuoti ir dėti į įkaitintus riebalus.
Apibarstyti kepant ruduoju cukrumi, tada jie taps tokie karamelizuoti :)
Valgyti su pasirinktu padažu, džemu, grietine....
P.s.Aš pasirinkau grietinės ir aviečių padažą, taip pat apšlaksčiau saldintu sutirštintu pienu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą