2012 m. kovo 30 d.

Pakoros

  Pakoros- tai daržovės, keptos avinžirnių miltų tešloje. Daržoves galima pasirinkti kokias tik norite. O tešla pagaminama nesunkiai ir greitai. Gali būti tiesiog kaip užkanda, taip pat kaip pagrindinis patiekalas su ryžiais, salotomis ar kitu garnyru.

    Reikės:
cukinija griežinėliais,
morka,
žiedinis kopūstas,
brokolis,
galima taip pat dėti bulvę, šviežią saldaus pieno sūrį- panyrą, papriką, briuselio kopūstus, šparagus, ar sulankstytus špinatų lapus...
  Tešlai reikės:
~110 g avinžinių (nuto) miltų,
0,5 a.š. cinamono,
1/5 a.š. maltos raudonosios paprikos,
1 a.š. maltos kalendros,
1 a.š. malto kumino (indiškas kmynas),
2/3 a.š. kurkumos (ciberžolės),
1/4 a.š. asafetidos,
1 a.š. druskos,
1/2 a.š. kepimo miltelių,
1/2 puodelio (125 ml) šalto vandens.

  Daržoves supjaustyti maždaug vienodo dydžio gabalėliais ir apvirti (ne pilnai išvirti, kad dar būtų tvirti gabalėliai). Tešlai miltus suberti į dubenį, sudėti prieskonius, druską ir kepimo miltelius.
Lėtai pilant šaltą vandenį maišyti tol, kol gausis vienalytė tešla. Įkaitinti aliejų.
Daržoves apvolioti tešloje ir panardinti į įkaitusius riebalus. Kepti keletą minučių, kol pakoros pasidarys rudai auksinės ir traškios. Išgriebti ir palikti nuvarvėti arba išdėlioti ant servetėlės, kad nusausintų riebalų perteklių.

Skanaus!

Receptą radau: knygoje "Harė Krišna Vegetariniai valgiai"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą