2012 m. balandžio 22 d.

Tradicinė lazanija

  Reikės:
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.),
300 g. Parmezano sūrio, pati naudojau paprastą fermentinį,
 
  Bolonese padažui:
1-2 svogūnai,
1-2 morkos, skiltelė česnako,
150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos faršo,
200 g. pievagrybių,
0.5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų pastos,
75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;
 
  Bechamel padažui:
50 g. sviesto,
50 g. miltų,
900 ml pieno,
(dar rekomenduojama įberti malto musato).
  Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai. Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai pusė stiklinės vandens sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes.
Padažas turi būti tirštas.

   Bechamel padažas gaminamas taip : ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių
pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.

  Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
  Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai.
Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sloksniuojami visi lakštai. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą