2012 m. balandžio 20 d.

Daržovių ir panyro pyragas

  Tešlai reikės:
200 g miltų (aš porą šaukštų įmaišau pilno grūdo kvietinių miltų),
30-35 ml  alyvuogių aliejaus,
100 ml kambario temperatūros naminio jogurto (tiks ir pirktinis, tik turi būti natūralus, be priedų),
~20 ml vandens,
1/3 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnis druskos,
ciberžolės.

  Miltus prasijoti, sumaišyti su prieskoniais, kepimo milteliais.
Supilti aliejų ir įtrinti pirštais į miltus (kol pasidarys kaip trupiniai).
Supilti jogurtą ir vandenį ir gerai išminkyti.
Įdėjus į polietileninį maišelį atidėti pusvalandžiui.

  Įdarui reikės:
40 g sviesto,
1 pomidoras,
po kelias skilteles žiedinio kopūsto,brokolio,
tarkuoto panyro,
1 morka,
malti juodieji pipirai,
bazilikas,
raudonėlis,
druska,
maltas kuminas,
0,5 a.š. indiškų prieskonių mišinio "Kitchen King".

  Daržoves apvirti.
Morką sutarkuoti ir pakepinti su prieskoniais.
Iškočioti iš tešlos apskritimą, įtiesti į kepimo formą pateptą sviestu.
Sluoksniuoti daržoves, tarkuotą panyrą, pomidoro riekeles.
Iš tešlos likučių apdėjau pyrago viršų.
Apdėti plonai supjaustytomis sviesto riekelėmis.

  Kepti 200C orkaitėje apie 20 min.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą