2012 m. balandžio 3 d.

Rupių miltų virtinukai su panyru ir špinatais

  Šiandien pietums nusprendžiau pagaminti kažką iš panyro iš špinatų...pagalvojau gal lietinius? Tačiau tai gana paprasta, o ir į "kūną eina" ;) ko pavasarį visi labai bijo...Tada mintys pasisuko ties virtinukais...ir galu gale sugalvojau kaip padaryti, kad būtų ir skanu ir naudinga - pilno grūdo virtinukai!
Likau tikrai šiek tiek nustebinta ir labai patenkinta :) Neišsileido, ne per kieti ir įdaras tikrai super!
  Tešlai reikės:
2/3 pilno grūdo ir 1/3 aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
žiupsnelis druskos, ciberžolė, vanduo.
 Viską gerai išminkome.
 Iškočiojame tešlą ir išspaudžiame blynelius (man čia puikiai pasitarnauja stiklinė taurė).

  
  Įdarui reikės:
200 g panyro (pas mane buvo suslėgtas, taigi sutarkavau su tarka),
100 g špinatų,
druska, malti juodieji pipirai, asafetida, kuminas.
 Špinatus užpilti verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikyti.
Nupilus vandenį smulkiai supjaustyti.
Sumaišyti su panyru ir prieskoniais.

  Į tešlos blynelį dėti nepilną arbatinį šaukštelį įdaro ir gerai užspausti kraštelius.
 
  Dėti į verdantį vandenį ir pamirti ~7 minutes.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą