2012 m. balandžio 20 d.

Aguoninis tortas su bananų kremu

   Tikrai skanus, gaivus ir ne tradicinio skonio tortukas!
Gamintas su didele meile, Mamai...:)

  Biskvitams:
5 kiaušiniai
180 g cukraus
žiupsnelis druskos
5 valg. š. karšto vandens
250 g maltų aguonų
200 g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių

  Kiaušinius, cukrų, druską ir vandenį plakti elektriniu plakikliu, kol masė patrigubės ir bus grietinės tirštumo.
Atsargiai įmaišyti maltas aguonas. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir taip pat atsargiai įmaišyti į kiaušinių plakinį. Galima išsikepti vieną storą biskvitą ir siūlo pagalba jį padalinti į kelias dalis. Aš kepiau atskirai penkis biskvitus. Kepti iki 190 C (jei su ventiliatoriumi – 170 C) įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių.

  Kremui:
4 arb. š. želatinos
750 g bananų, nuluptų
100 g cukraus
1 arb. š. citrinos žievelės, tarkuotos
250 g  mėlynių jogurto,
400 g plakamos grietinėlė, 35% ar 36% riebumo

  Trečdalį bananų supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Likusius bananus su cukrumi ir citrinos žievele sutrinti smulkintuvu, įmaišyti mėlynių jogurtą.
Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, ištirpinti ir nuolat maišant atsargiai įmaišyti į bananų kremą.
Įmaišyti bananų gabalėlius. Masei pradėjus stingti (o stingti ji pradeda gana greitai), įmaišyti iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

  Sirupui:
4 valg. š. cukraus
4 valg. š. vandens
1 valg. š. likerio (naudojau persikinį)
Sirupui vandenį, cukrų ir likerį išmaišyti, kol cukrus ištirps.
 
  Surinkti tortą: pirmą biskvito lakštą sudrėkinti sirupu, aptepti šeštadaliu kremo.
Dėti antrą biskvitą, jį šiek tiek paspausti rankomis, sulaistyti sirupu ir vėl aptepti kremu.
Taip susluoksniuoti visus biskvito lakštus.
Tortą šaldyti mažiausiai 2 valandas.
Aš torto viršų ir šonus aptepiau plakta grietinėle, ant viršaus išdėliojau pjaustytas braškes ir konservuotų persikų puseles. Apibarsčiau spalvotais tortų papuošimais.

Torto viršų apliejau specialiai tortams skirta želė.


Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą