2013 m. kovo 26 d.

Sausainių ir kreminės varškės tortas pagal Beatą...


Reikės:
  • 250 g apvalių sausainių su šokoladiniu pertepimu
  • 500 g kepinių varškės (jei tokios neturite, tiks pusriebė įprasta, tik ją turėsite pertrinti)
  • (100 ml plakamosios grietinėlės arba 30 proc. riebumo grietinės, jei naudosite ne kepinių varškę)
  • 0,5 indelio (apie 200 g) kondensuoto pieno
  • 3 šaukštų želatinos (apie 35 g)
  • 1 prinokusio mango (pati nenaudojau)
  • 1 didelės skardinės konservuotų persikų (sunaudojau tik apie pusę)
 Sausainius susmulkinti (greičiausiai ir lengviausiai tai padaryti su virtuviniu kombainu, tačiau teko išsiversti be jo, todėl sausainius sudėjau į maišelį ir padaužiau per jį kočėlu). Prispauskite gerai sausainių masę prie torto formos dugno, kad jie lygiai be tarpelių jį padengtų (turi gautis apie 1 cm storio pagrindas).
 Kad sausainiai geriau suliptų pati į sausainių trupinių masę dar įdėjau šiek tiek ištirpinto sviesto.
 Į 100 ml vandens suberkite želatiną ir palikite brinkti
 Mangą nulupti ir išimti kaulą, o minkštimą supjaustyti ir sudėjus į nedidelį puodelį, užpilus apie 100 ml vandens, pakaitinti ant nedidelės ugnies apie 15 minučių. Nepalikite puodelio likimo valiai, vis pamaišykite, kad neprisviltų (o jeigu jūsų mangas gerai prinokęs, tai nebūtina jo virti, tiesiog supjaustykite ir susmulkinkite maisto smulkintuvu). Pavirtą suminkštėjusį vaisių sutrinti maisto smulkintuvu, iki tyrelės konsistencijos.
 Dubenyje sumaišyti varškę su kondensuotu pienu.
 Išbrinkusią želatiną supilti į puodelį ir ant mažos ugnies kaitinti, kad ji ištirptų ir pasidarytų skaidrus skystis.
 Dabar maždaug šaukštą želatinos įpilti į mango tyrelę, likusią supilti į varškę ir gerai išmaišyti.
 Varškės masę pilkite ant paruošto sausainių trupinių pagrindo, tada ant varškės užpilkite mango tyrelę.
 Papuošti tortą persikų riekelėmis.
 Palaikyti šaldytuve bent keletą valandų, kad tortas sustingtų.

Skanaus! :)
Recepto šaltinis:
 www.beatosvirtuve.lt/blog/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą