1 kiaušinio trynys
2 valg.š. miltų
1 arb.š. cukraus
pusė smulkiai pjaustyto svogūno (nebutinai)
1/4 arb.š. druskos
1/4 arb.š. česnakinės druskos
1/4 arb.š. maltų juodųjų pipirų
1 kiaušinio baltymas
2 valg.š. aliejaus
Sumaišyti visus produktus, išskyrus kiaušinių baltymus ir aliejų.
Kitame dubenyje iki standumo išplakti kiaušinių baltymus ir atsargiai juos įmaišyti į pagrindinę blynelių masę. Aliejų įkaitinti keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies. Šaukštu imti blynelių masę ir keptuvėje formuoti mažučius blynelius. Apkepti vieną pusę apie 2 minutes, kol gražiai apskrus, tuomet apversti, ir apkepti kitą pusę.
www.sauletavirtuve.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą