2013 m. balandžio 8 d.

Medaus tortas

 Kaip ir prieš kiekvieną šventę, taip ir šį kart, likus savaitei iki šv.Velykų kibau į receptų paieškas...Juk taip norisi nustebinti artimuosius :) Visų švenčių favoritas yra žinoma tortas "Rafaelo" tačiau man taip norėjosi išbandyti kažką naujo...
Jau ir seniau turėjau minčių išbandyti tradicinį, "seną gerą" :) medaus tortą, tačiau vis nedrįsdavau. Labiausiai išgasdindavo ta biskvitų gaminimo eiga, kur verdamas cukrus, medus, sviestas...Tačiau galiu nuraminti, tai vieni juokai! Ir laiko šiam tortui prireikė tikrai mažiau nei tikėjausi. O savo skoniu tikrai praskaidrino šventę!

Biskvitui: 200 g cukraus 200 g medaus (dirbtinio arba natūralaus) 200 g sviesto arba kepinių margarino
žiupsnelis druskos
žiupsnis cinamono mažas žiupsnelis gvazdikėlių (nedėjau) 3 dideli arba 4 maži kiaušiniai 400 – 450 g miltų 2 arb.š. kepimo miltelių
Kremui: 500 g grietinėlės (36% riebumo) 300 g grietinės (30% riebumo) 100 g cukraus žiupsnis vanilinio cukraus 1/2 citrinos sulčių

 Į vidutinio dydžio puodą sudėkite cukrų, medų, sviestą, druską, cinamoną ir gvazdikėlius. Kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol gausite vientisą masę ir ji užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite pravėsti.
Į atvėsusią masę po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami. Svarbu neįmušti kiaušinių į per karštą masę, nes jis tiesiog sušoks į gabalėlius.
Miltus išsijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
Suberkite miltus į plakinį iš gerai išmaišykite. Turite gauti visiškai vientisą grietinės tirštumo tešlą.
Kepimo popieriumi ištieskite 22 cm skersmens kepimo indą.
Supilkite paruoštą biskvito tešlą į indą** ir kepkite iki 180°C temperatūroje apie 40-50 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis, įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus, reiškia, jos biskvitas jau iškepė. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir peiliu ar siūlu perpjaukite į keturias dalis. (Aš kepiau tris atskirus).
Paruoškite torto kremą. Į dubenį sudėkite visus ingredientus – grietinėlę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite standžią masę.
Aš nepagailėjau rūgštelės, nes biskvito lakštai saldūs, medaus skonio, todėl rūgštelė tikrai atgaivino šį tortą!

Kiekvieną biskvitą sulaistykite pasaldintu vandeniu ir pertepkite kremu.
Paruoštą tortą šaldytuve palaikykite bent per naktį, o galite ir porą dienų – tuomet kremas tik dar puikiau įsigers į biskvitus.

Valgėme pastovėjus šaldytuve 1,5 paros, buvo toks drėgnas, super!:)
Už receptą dėkoju:
http://www.sauletavirtuve.lt/?p=2597


Skanaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą