2013 m. sausio 14 d.

Vegetariški balandėliai, apkepti avinžirnių miltų tešloje

Reikės:
~15 kopūsto lapų
200 ml Basmati ryžių
6 v.š. avinžirnių miltų
vandens
2 morkų
100g panyro (šviežias slėgtas saldauspieno sūris)
100g sojos kubelių
 1 a.š. garstyčių sėklų
0,5 a.š. ciberžolės
0,5 a.š. Indiškų prieskonių mišinio "Kitchen King"
0,5 a.š. asafetidos
druskos.
Išeiga: ~ 14 nedidukų balandėlių.

 Kopūsto lapus švariai nuplauti ir apvirti (viriau apie 20 minučių).
 Ryžiųs išvirti:
ipilti į puodą šaukštą aliejaus (geriausia ghi sviesto), palaukti kol įkais, tada suberti garstyčių sėklytes. Šioms bebaigiant "sproginėti" sudėti nuplautus ryžius. Įdedame druskos, ciberžolės. Sausame puode ryžius šiek tiek pakepinti (apie minutę) ir užpilti reikiamu kieki verdančio vandens. Puodą uždengti ir ryžių neliesti. Išvirus nukaisti puodą ir išmaišyti.
 Išvirti sojos kubelius. Tada supjaustyti smulkesniais gabalėliais.
 Morkas sutarkuoti ir pakepinti su prieskoniais keptuvėje. Morkoms suminkštėjus sudėti į keptuvę ir soją. Šiek tiek pakepinti. Pabaigoje sudėti ir ryžius bei tarkuotą panyrą.
 Įdarui pravėsus sukame jį į išvirtus kopūsto lapus.
 Dubenėlyje avinžirnių miltus sumaišome su vandeniu, kad gautųsi tirštos grietinės konsistensijos tešla.

 Imame susuktą balandėlį į tešlą ir dedame į įkaitintą aliejų, kol gražiai apskrus. Apverčiame.

Skanaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą