2013 m. sausio 1 d.

Šokoladinis tortas



Kalėdoms tradiciškai kepiau Rafaello tortą, tačiau taip norėjosi išbandyti kažką naujo...
Daug receptų peržiūrėjau internete, kol galu gale apsistojau ties šiuo..ir nenusivyliau :)
Nuveikti yra ką, tačiau viską atperka tas sodrus, labai šokoladinis gražuolis. Ne veltui ir pavadinimas jo "Velnio maistas" :))

Iš normos, kuri parašyta recepta man išėjo tortas ir dar liko daug kremo. Taigi antrą Kalėdų dieną eidama į svečius iš pusės normos dar išsikepiau mažu biskvitų, sutepiau ir gavosi dar skanesnis, mini tortas! :)

Biskvitams: 50 g kakavos miltelių
150 g verdančio vandens
100 g pieno
150 g sviesto 210 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. druskos
300 g cukraus
3 kiaušiniai
1 valg.š. vanilės esktrakto

Kremui:
150 g juodojo šokolado, smulkinto
150 g pieniško šokolado, smulkinto
350 g žemės riešutų sviesto
370 g riebios grietinėlės


Darbo eiga:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm. skersmens kepimo indo dugną ir šonus.
2. Kakavą užpilkite verdančiu vandeniu ir maišykite, kol ištirps.
3. Į kakavą supilkite pieną, išmaišykite ir palikite, kol atvės.
4. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakite plaktuvu iki purios masės.
6. Suberkite cukrų ir plakite dar kelias minutes.
7. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami.
8. Supilkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
9. Į sviesto plakinį pakaitomis suberkite miltų mišinį ir kakavą. Pilkite maždaug po trečdalį kiekvieno mišinio, po kiekvieno trečdalio gerai išmaišykite.
10. Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą.
11. Kepkite apie 40 – 45 minutes, patikrindami mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
12. Biskvitui iškepus, atvėsinkite. Visiškai atvėsus, biskvitą perpjaukite į dvi lygias dalis ilgu peiliu ar siūlu.
13. Paruoškite torto kremą. Abiejų rūšių šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje.
14. Į ištirpusį, vientisos masės šokoladą įmaišykite žemės riešutų sviestą.
15. Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu plakite, kol gausite purų ir tvirtos konsistencijos kremą.
16. Surinkite tortą. Vieną biskvitą dėkite ant lėkštės lygiu paviršiumi ar padėklo. Jei norite, sulaistykite.
17. Ant biskvito tolygiai paskirstykite šiek tiek daugiau nei trečdalį kremo. Uždėkite antrą biskvitą ir sulaistykite.
18. Likusiu kremu aptepkite torto viršų ir šonus.

Dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad pilnai sustingtų kremas.

Skanaus! 

Recepto šaltinis:
http://www.sauletavirtuve.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą