2013 m. sausio 18 d.

Bananų keksas


Bananų keksas, dar dažnai vadinamas "Bananų duona".
Kepamas be kiaušinių.
Saldus, drėgnas, bananinis ir su arbatos puodeliu tiesiog ištirpstantis...:)

Reikės:
250 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 šaukštelis sumaišyti maltų prieskonių (muskato, cinamono, imbiero)
150 g minkštos sviesto

3 prinokusių bananų
180 g rudojo cukraus (naudojau baltąjį)
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskonių mišiniu.
Bananus sutrinti iki vientisos masės.
Suplakite cukraus ir sviesto mišinį.
Pridėti bananų tyrę ir išmaišyti.
Sumaišykite su miltais.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, tešlą sudėti į sviestu išteptą formą ir dėti kepti 35-45 minutes. (aš kepiau 45-50min).

Skanaus :)
Recepto šaltinis: žymaus vedų filosofo, O.G.Torsunovo, internetiniai užrašai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą