2013 m. sausio 1 d.

"Ferrero rocher"

Išdrįsau išmėginti, nes girdėjau labai daug gerų atsiliepimų.
Ir nenusivyliau! Namiškiai taip pat liko patenkinti :)
Reikės:

100 g riešutinių vaflių
150 g lazdyno riešutų

200 g riešutinio kremo (naudojau Nutella)
150 g juodojo šokolado
1 v. š. bekvapio aliejaus (naudojau alyvuogių)

Riešutus ~10 minučių paskrudinti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalyti luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar, riešutams pravėsus, tiesiog pirštais). Pasilikti sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapoti.
Vaflius susmulkinti tiesiog šakute, suberti riešutus, dėti riešutinį kremą ir masę gerai išmaišyti. Suformuoti rutuliukus į vidurį įdedant po riešutą. Lengviausia formuoti vos vos drėgnomis rankomis. Turėtų gautis 30 – 40 rutuliukų, priklausomai nuo jų dydžio. Paruoštus rutuliukus apie valandą pašaldyti šaldytuve, kad sustingtų.
Šokoladą ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelės maišyti su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė. Saldainius po vieną merkti į šokoladą, dėti ant kepimo popieriaus ir leisti šokoladui sustingti (šokoladas greičiau sustings šaldytuve). Būtent ši dalis ir buvo man pati sudėtingiausia, tai saldainių mirkymas šokolade :)

Šaltinis: www.sonatinosreceptai.lt
Skanaus!:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą