2013 m. sausio 16 d.

Kepti obuoliai, įdaryti varške ir džiovintais vaisiais :)

Kepti obuoliai, įdaryti varške, džiovintais vaisiais ir aplieti vaniliniu padažu...
Tikriausiai drąsiai galima būtų šį desertą vadinti vienu iš sveikiausių!
O ir paruošimas labai paprastas, nebrangus, o ir kalorijų turintis tikriausiai kelis kartus mažiau nei kiti :)
Reikės:
obuolių (aš naudojau 4)
varškės ( aš naudojau pusriebę, apie 200 g)
vanilinis cukrus
cinamonas
džiovinti vaisiai (pvz razinos, slyvos, persikai ar kiti Jūsų mėgstami)
cukrus.
 
Glaistui reikės:
~80 ml pieno
~1 kupiną a.š. kukurūzų krakmolo
~ 20 ml šilto vandens
vanilinio cukraus
nepilno a.š. natūralaus medaus

Obuolius švariai nuplauname.
Nupjauname viršūnėles.
Išskobiame obuolio vidurį ir dedame į orkaitę kepti 5-6 minutėms.
Varškę sumaišome su cukrumi, džiovintais vaisiais, cinamonu.
Obuolius įdaryti varškės mase ir dėti kepti dar 6-8 minutėms.
Visi namai pakvips obuoliais :)

Padažo paruošimas:
šiltame vandenyje išmaišome kukurūzų krakmolą, statome ant ugnies, supilame pieną, vanilinį cukrų, medų ir nuolat maišome, kol pienas sutirštėja.
Dar šiltus obuolius aplieti padažu, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą