2012 m. gegužės 8 d.

"Snickers" torto brolis :)

  Jau senokai žiūrinėjau šį receptą internete, bet vis kažko laukiau...
Galbūt tinkamos progos? Štai ji ir atėjo! Pasiraitojusi rankoves kibau į darbą :)
Kodėl pavadinau 'broliu'? Nes biskvitus dariau pagal savo pamėgtą receptą, kur nenaudojami kiaušiniai.
Man asmeniškai tai nebuvo skaniausias kada nors ragautas tortas :) Tačiau vertas dėmesio tikrai!
Įvertinčiau 8 iš 10.
  Aš jį labiau pavadinčiau 'riešutėliu'... Tas riešutų skonis truputuka užgožia kitus skonius, neleidžia pajusti kremų...Tačiau sulaukiau labai daug gerų atsiliepimų :) Kai kuriems jis priminė griliažo skonį...
  Dariau mažesnėje (21cm torto formoje).
  Biskvitui reikės:
70g sviesto
vanilės
70g cukraus
135ml natūralaus jogurto
200g miltų
1 a.š. sodos (nugęsintos su citrina)
135ml pieno
1 su kaupu v.š. medaus

Sviestą ištirpinti, suberti cukrų, prieskonius, jogurtą, miltus, pieną, nugęsintą sodą.
Tešlą pilti į formą ir kepti 200C orkaitėje ~25 min.

  Šokoladinis pertepimas:
65g juodo šokolado
35ml pieno
Sumaišyti ir ištirpinti ant silpnos ugnies.

  Grietinėlės kremas:
265ml grietinėlės
1,5 v.š. cukraus
Grietinėlę išplakti su cukrumi.

Sviestinis kremas:
1/2 skardinės "Rududu"
65g sviesto
65g pakepintų žemės riešutų
  Į torto formą dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus. Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings, tada išimti iš torto formos ir papuošti.

Receptą radau: www.sauletavirtuve.ltSkanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą