2012 m. gegužės 8 d.

Braškinis tortas


  Šį tortą kepiau Motinos dienos proga, pačiai brangiausiai ir nuostabiausiai Mamai...:)
Gal todėl jis išėjo toks gaivus, skanus, ne per saldus, toks drėgnas...
Beje tai pirmasis tortas, kurį dariau nesinaudodama receptu :)

Biskvitus dariau be kiaušinių.
70g sviesto
vanilės
70g cukraus
135ml natūralaus jogurto
200g miltų
1 a.š. sodos (nugęsintos su citrina)
135ml pieno
1 su kaupu v.š. medaus
   Sviestą ištirpinti, suberti cukrų, prieskonius, jogurtą, miltus, pieną, nugęsintą sodą.
Tešlą pilti į formą ir kepti 200C orkaitėje ~25 min.

21 cm torto formai reikės:
200ml braškinio jogurto
1/2 skardinės saldinto kondensuoto pieno
250ml grietinėlės
šviežių braškių

  Dėti biskvitą, sulaistyti trupučiu cukraus ir vandens mišiniu.
Tepti jogurtą, kondensuotą pieną, grietinėlę ir apibarstyti braškes ir vėl dėti biskvitą.
Taip sluoksniuoti visą tortą.

Skanaus!

1 komentaras: