2012 m. gegužės 14 d.

Bananinis Rafaello tortas...

  Savo gimtadieniui, su didžiausiu visų artimųjų prašymų gimė šis bananinis Rafaello tortas :)
Daug kartų bandytas, vienintelis ir man asmeniškai tikrai nuostabus...

Biskvitus kepiau be kiaušinių, kaip ir visų tortų.
Tačiau recepte kepasi standartinis biskvitas.

Kremui reikės:
3 bananų
400g riebios grietinėlės
1 indelis saldinto tirštinto pieno
2 pakeliai grietinėlės standiklio
180g sviesto
50 kokoso drožlių

Grietinėlę praplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
Sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti kambario temperatūroje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti ir pusvalandžiui masę padėti į šaldytuvą.
Po pusvalandžio abu kremus išmaišyti iki vientisos masės.

Bananus supjaustyti riekelėmis.

Dėti biskvitą, jį sulaistyti.
Sulaistymui pasiruošiau tokį mišinį: 100g vandens, citrinos sultys, 1 a.š. cukraus.
Tada tepti kremo sluoksnį ir išdėlioti bananus.
Vėl dėti biskvitą, jį sulaistyti.
Tepti kremą, dėti bananus ir t.t

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą