Savo gimtadieniui, su didžiausiu visų artimųjų prašymų gimė šis bananinis Rafaello tortas :)
Daug kartų bandytas, vienintelis ir man asmeniškai tikrai nuostabus...
Biskvitus kepiau be kiaušinių, kaip ir visų tortų.
Tačiau recepte kepasi standartinis biskvitas.
Kremui reikės:
3 bananų
400g riebios grietinėlės
1 indelis saldinto tirštinto pieno
2 pakeliai grietinėlės standiklio
180g sviesto
50 kokoso drožlių
Grietinėlę praplakti,
supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į
šaldytuvą pusvalandžiui.
Sviestą išsukti su kondensuotu pienu
(šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti kambario
temperatūroje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti ir pusvalandžiui masę padėti į šaldytuvą.
Po pusvalandžio abu kremus išmaišyti iki vientisos masės.
Bananus supjaustyti riekelėmis.
Dėti biskvitą, jį sulaistyti.
Sulaistymui pasiruošiau tokį mišinį: 100g vandens, citrinos sultys, 1 a.š. cukraus.
Tada tepti kremo sluoksnį ir išdėlioti bananus.
Vėl dėti biskvitą, jį sulaistyti.
Tepti kremą, dėti bananus ir t.t
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą