2013 m. spalio 6 d.

Moliūgo blyneliai

   Kai ateina moliūgų sezonas, imu eksperimentuoti, kaip skaniai ir įdomiai juos panaudoti, bei nudžiuginti save ir kitus. Šį kartą tikrai nenusivyliau, todėl dalinuosi su Jumis... :)
Reikės:
0,5 kg. išvalyto moliūgo
1 didelio arba 2 mažesnių kiaušinių
kelių šaukštų miltų
1/2 a . šaukštelio kepimo miltelių
šaukšto cukraus
žiupsnelio druskos
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
aliejaus kepimui

  Moliūgą sutarkuokite, sumaišykite su šiek tiek paplaktu kiaušiniu, įberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suberkite prieskonius, išmaišykite, masė turi būti grietinės tirštumo, jei moliūgas labai sultingas – įberkite šiek tiek miltų, bet nenukietinkite masės. Sutarkavusi moliūgą šiek tiek luktelėjau ir supyliau išsiskyrusį skystį.
Kepti įkaitintame aliejuje.
Patiekite su cukrumi, klevų sirupu, medumi, grietine ar jogurtu. Galima pagardinti uogomis su cukrumi.

Skanaus!
Recepto šaltinis:
http://www.neringa-blogas.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą