2012 m. sausio 29 d.

Vegetarinė pica

  Pats tikriausias savaitgalis, kai nereikia niekur eiti, skubėti. Būtent šiandien ir yra tokia diena :) Jau visą savaitę vis pagalvodavau apie picą, mąsčiau kaip padaryti jos pagrindą, kad būtų ne skanus, kokie buvo paskutinieji bandymai, o labai labai skanus :) Ir štai Jums dedu receptą, kuris pateisino mano lūkesčius su dideliu kaupu! Picos pagrindas be mielių, minkštas, ne kietas, ir ne "batoninis" :)
  Reikės:
350 g kvietinių miltų (aš 50 g iš jų dėjau rupaus malimo)
50 ml alyvuogių aliejaus
150 ml natūralaus naminio jogurto (kambario temperatūros)
50-70 ml vandens
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnis druskos
ciberžolės
10 riekučių baklažano
2 dideli pomidorai
juodosios alyvuogės
100 g fermentinio surio
pomidorų pasta (ne pomidorų padažo)
100 g mocarelos sūrio
keletas mažų raugintų agurkėlių
džiovinto raudonėlio
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

  Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, ciberžole, druska ir aliejumi. Aliejų pirštais įtrinkite į miltus, kad riebalai tolygiai pasiskirstytų. Įpylus jogurtą ir vandenį tešlą minkyti (mažiausiai 5 minutes). Tešlą atidėkite pusvalandžiui (aš įdedu į polietileninį maišelį).
  Baklažaną supjaustome plonomis riekutėmis ir apkepame įkaitintame aliejuje, kol suminkštėja. Pabarstome druska. Smulkia burokine tarka sutarkuokite fermentinį sūrį. Alyvuoges supjaustyti pusiau. Pomidorus supjaustyti riekelėmis.
  Orkaitę įkaitinkite iki 180oC. Iškočioju picos pagrindą (padalinus tešlą į dvi dalis išeina dvi picos apie 28 cm skersmens). Subadome tešlą šakute ir pašauname 8-10 min į orkaitę.
Išėmus picos pagrindą ištepame plonu pomidorų pastos sluoksniu. Apibarstome fermentiniu sūriu, išdėliojame baklažano riekeles, agurkėlius, alyvuoges, pomidorus. Viską pabarstome baziliku, raudonėliu, pipirais, druska.
Idedame į orkaitę 10-15 min kepti.
  Mocarelą supjaustyti plonos riekelėm ir likus picai kepti vos 1-2 minutes, išdėlioti ant picos.

Skanaus!

Picos pagrindo receptą radau  www.jogosmityba.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą