2013 m. vasario 19 d.

Keptas šviežias panyras

Panyras - saldaus pieno sūris, kurį labai paprastai galite pasigaminti patys :)

Reikės:
5,5 l natūralaus pieno
1-2 citrinų sulčių,
0,5-0,7 natūralaus jogurto,
arba - 0,5-0,7 l raugintų išrūgų, likusių nuo seniau daryto sūrio,
arba - 2 šaukštelių citrinos rūgšties, ištirpintos 200 ml šilto vandens;
marlinio audinio atraižos.

Pieną supilkite į didelį storasienį puodą. Nuolat maišydami pieną užvirkite. Užvirus pienui puodą nukaiskite. Iš lėto maišant supilkite rūgštį į pieną.
Jei pasirinktas rūgšties kiekis buvo pakankamas, pienas susitrauks į varškę, ir atsiskirs skaidrios citrinos geltonumo išrūgos. Jei pienas nesusitraukė, ar išrūgos balkšvos, reiškia, kad pasirinkta rūgštis buvo nepakankamai rūgšti, arba naudotas per mažas jos kiekis. Tuomet galima įpilti papildomai.
Turinį nukoškite per dvigubą marlinį audinį. Varškę galite perplauti po šaltu vandeniu, kad išsiplautų rūgštis, galinti įtakoti panyro skonį, bet tai daryti nėra privaloma. Paspausti pvz. pjaustymo mentele ir palikti susislėgti kelioms valandoms.

Įkaitinti keptuvę su šaukštu ghi sviesto (galima naudoti ir aliejų), įberti prieskonių mišinio "Kitchen king" ir dėti panyro riekeles. Apkepti iš abiejų pusių kol švelniai parus.
Išorėje bus tarsi plutelė, o viduje minkštas sūris.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą