2016 m. spalio 25 d.

Moliūgų duona

  
Reikės:
500 g moliūgo gabaliukų
2 a. š. sausų mielių 
2 a. š. skysto medaus 
500 g miltų 
2 a. š. druskos 
1 kiaušinio trynys + 1 v. š. pieno 
2 v. š. moliūgų sėklų duonai pabars
tyti

   Užvirti didelį puodą pasūdyto vandens. Suberti moliūgo gabaliukus ir virti, kol suminkštės, apie 20 minučių. Nuvarvinti (skysčio neišpilti) ir sutrinti blenderiu. Tyrę ir paliktą nuovirą ataušinti iki kambario temperatūros. 

  Mieles suberti į 60 ml palikto nuoviro (ar vandens, jei naudojate moliūgų tyrę). Palaukti 5 minutes. Supilti medų ir maišyti, kol ištirps. 
  Dideliame dubenyje miltus sumaišyti su druska. Viduryje padaryti duobutę ir supilti mielių mišinį, tuomet moliūgų tyrę. 
  Po truputį nuo kraštų įmaišyti miltus, kol gausis pakankamai standi lipni tešla. Jei tešla per kieta, įpilti kelis šaukštus moliūgų nuoviro (ar vandens). 
  Tešlą dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti apie 10 minučių, kol ji taps lygi ir elastinga. 
  Dėti tešlą į švarų dubenį, uždengti rankšluosčiu ir kildinti, kol padvigubės, apie 1,5 valandos. Paminkyti ir leisti pailsėti 10 minučių. 
  Suformuoti duonos kepalą, dėti į aliejumi pateptą ar kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir uždengti rankšluosčiu. Kildinti, kol padvigubės, apie 1 valandą. 
  Patepti duoną kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti moliūgų sėklomis. Kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, kol gražiai apskrus. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą