2015 m. liepos 13 d.

Gua Bao vištienos gabalėliai

Reikės:
300 gr. vištienos filė
50 gr. kukurūzų krakmolo

Marinatui:
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. acto (naudojau obuolių)
1 v.š. skysto medaus (natūralaus arba dirbtinio)
2/3 a.š. malto imbiero

Padažui:
3 v.š. sojos padažo
1 v.š. acto (naudojau obuolių)
2 a.š. cukraus
3 v.š. vandens
1 v.š (nubrauktas) kukurūzų krakmolo

Vištieną supjaustome kubeliais, užpilame marinato ingridientus, gerai išmaišome ir paliekame bent valandą pasimarinuoti. Tuomet vištienos gabalėlius apvoliojame krakmolu ir apkepiname aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

Padažas. Vandenyje išmaišome krakmolą, kad neliktų sulipusių gabaliukų. Supilame visus likusius ingridientus - soją, actą, cukrų. Pilame į kitą keptuvę ir maišydami kaitiname. Padažas akimirksniu sutirštėja. Padažą sumaišome su vištienos gabalėliais. Galima pabarstyti sezamais. Patiekti su ryžiais ar makaronais. Skanaus!
Recepto šaltinis:
 http://aj-receptai.blogspot.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą