"Falafel" gaminami iš mirkytų avinžirnių, sumaltų su prieskoniais į
tirštą košę, iš kurios formuojami apvalios formos rutuliukai ir gruzdinami
karštame aliejuje. Pirmą kartą šio užkandžio paragavau Vilniaus senamiesčio kavinėje "Balti drambliai", o vėliau pradėjau gaminti ir namuose. Skanūs, traškūs, net nežinau su kuo galima būtų palyginti jų skonį...tiesiog reikia paragauti :)
200 g avinžirnių, užmerktų iš vakaro šaltame vandenyje,
petražolių ar kitų susmulkintų žalumynų,
½ a.š. asafetidos,
a.š. maltos kalendros,
a.š. malto kmyninio kumino,
„ant peilio galo" aštriosios paprikos miltelių,
¼ a.š. maltų juodųjų pipirų,
nubraukto a.š. kepimo miltelių,
1,5 a.š. druskos,
augalinio aliejaus gruzdinimui.
Receptą radau www.jogosmityba.lt ir truputį pakeičiau pagal save :)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą